QUÈ ÉS L'ESPAI COGITIU?

L'espai cognitiu és un lloc on setmana rera setmana trobaràs exercicis per l'estimulació cognitiva. Són una sèrie d'exercicis que hauràs de completar per mantenir el teu cervell actiu. INSCRIU-TE. No deixis que el teu cervell s'adormi!!

A CADA PESTANYA TROBAREU ELS LINKS ALS DIFERENTS EXERCICIS.

dissabte, 7 de març de 2015

MEMÒRIA-1 REGLES MNEMOTÈCNIQUES-1

L'exercici que et presentem és per què aprenguis una manera de recordar paraules. Tècnicament se'n diu mnemotècnia i vol dir crear associacions entre les paraules a recordar de manera que sigui més fàcil i durador el record de les mateixes.


Per a què ho vegis et plantegem aquest senzill exercici que té dos parts.

Necessitarás paper i llapis, un rellotge amb segundero i algú que controli el rellotge per a què no et desconcentris o despistis.

A la primera part et demanem que intentis memoritzar les paraules que hi ha. 
Tens 15 segons per memoritzar-les; que algú te'ls controli. Després dels 15 segons, deixa de mirar-les, tanca els ulls i pica 3 vegades de mans. Agafa llapis i paper i intenta repetir-les totes. Sense mirar, clar.

Preparat?

Ja!

1.- PILOTA
2.- ARBRE
3.- CASA
4.- POMA
5.- HOMBRA
6.- RIU
7.- ROURE
8.- CANYA
9.- BUTXACA
10.- PRAT

Has fet trampes? No val fer-ne, ni té cap sentit.
Quantes n'has recordat?
Ara ho farem d'una altra manera; farem servir la mnemotècnia.

Et posaré 10 paraules més. Te les miraràs durant 15 segons però en lloc de memoritzar-les, has d'intentar construir una o més frases on les paraules proposades tinguin un sentit.
Et poso un exemple amb les paraules anteriors:
 "la PILOTA ha fet caure la POMA de l'ARBRE de la meva CASA. Ha caigut al RIU i amb una CANYA l'he recuperat. Me l'he posat a la BUTXACA i ara me la menjo a l'HOMBRE del ROURE del PRAT".

Ara et deixo 10 paraules més. Recorda que sols les pots mirar durant 15 segons però en lloc de memoritzar-les prova de fer-ne una o més frases.

Aquí tens les paraules. Un cop passats els 15 segons, tanca els ulls i pica 3 vegades de mans. Agafa llapis i paper i intenta repetir-les totes. Sense mirar, clar.

Preparat?

Ja!
1.- GRANOTA
2.- OLIVA
3.- PES
4.- BRAÇ
5.- LLUM
6.- NIU
7.- DESERT
8.- AIGUA
9.- COTXE
10.- RENTADORA

Ep! No facis trampes que no serveix de res.
N'has recordat més?

Felicitats!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada