QUÈ ÉS L'ESPAI COGITIU?

L'espai cognitiu és un lloc on setmana rera setmana trobaràs exercicis per l'estimulació cognitiva. Són una sèrie d'exercicis que hauràs de completar per mantenir el teu cervell actiu. INSCRIU-TE. No deixis que el teu cervell s'adormi!!

A CADA PESTANYA TROBAREU ELS LINKS ALS DIFERENTS EXERCICIS.

dilluns, 4 de maig del 2015

LÒGICA-8, INTUÏCIÓ-2

Deixem aquí 4 exercicis de reconeixement. En ells hi ha 4 segments de quadres molt coneguts i famosos.

És segurament molt fàcil poder dir quins són els quadres.

L'objectiu és descriure el fenomen de la Gestalt, és a dir el reconeixement del tot a partir d'una part. La ment és capaç d'ubicar una totalitat a partir d'una petita part.

A aquest fenomen, al qual no li donem massa importància, implica una complexitat molt gran en quan a la memòria. És una memòria que de vegades anomenem intuició perquè no sabem entendre com a partir d'una part podem reconèixer un tot. Això ens passa sovint amb les percepcions, sensacions i en tot el què té a veure amb la intuïció. Per exemple quan diem: "no sé perquè però no me'n vaig fiar". D'altres vegades sí sabem el perquè i podem identificar el tot que ens suggereix una part; com per exemple quan veiem un bassal d'aigua al terra de la nevera.

Però tot comença per la identificació del tot a partir d'una part.

Aquí us deixo 4 fragments de quadres. Sabeu el nom de cada un d'ells o, si més no, sabeu descriure el quadre al què pertanyen?






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada